TOP termékek

Egyedi, különleges papír termékek széles tárháza magyar és külföldi tervezőktől.
A Papetri paperworks termékei nálunk készülnek kézi könyvkötő műhelyünkben.

Kövess minket friss hírekért az instagramon!

történetünk

A Lúd Labor fő csapásiránya a papír és írószer, de az alapítók meglehetősen nyitott szemléletéről árulkodik a sok-sok kiegészítő tárgy és műalkotás, ami szintén megtalálható a Klauzál utcai boltban.

A Lúd Labor hátsó helyiségében könyvkötő műhely működik, bepillantást engedve a kézzel varrott Papetri albumok és kalendáriumok készítésének munkafolyamatába. A Lúd Labor fontos feladatának tekinteti a tudásmegosztást, ezért rendszeresen szervez workshopokat, ahol a résztvevők megismerhetik a tradicionális grafikai és könyvkötészeti technikákat.

De miért pont Lúd Labor? Névválasztásuk lokális kötődésű. A környéken egykor élt zsidó baromfi és tollkereskedőkre emlékeznek vele. A zsidók egyik gúnyneve így szólt: libások.

A két alapító, Mónus Mimi és Böröcz Laci, két külön vállalkozás házasításával alapították a Lúd Labort 2019-ben. Mimi egy könyvkötészettel és saját papír márkával, a Papetri paperworks-el rendelkezett, Laci pedig egy kis design bolttal, egy művészeti galériában a 2B-ben, amit ő maga vezet a mai napig.


Kicsit a Papetriről:

A Papetri paperworks 2012-ben alakult pici élmény vállalkozás, igazi klasszikus értelemben vett manufaktúra, ami papír termékek tervezésével, illusztrálásával és gyártásával foglalkozik. A slow design keveredik itt a ’low tech’ eszköztárával, minden tárgy kézi erővel készül, kis szériás kivitelben, az alapanyagok kizárólag fenntartható forrásokból származnak. Az illusztrációk és a tartalmak Mónus Mimi építőművész nevéhez kötődnek a maguk kicsit szürreális, nem ritkán építészeti világukkal.

Kicsit a 2B Galériáról:

A 2B Galériat 2002-ben alapították a Böröcz testvérek. Témák, melyek köré kiállításaik leggyakrabban szerveződnek: emlékezet, zsidóság, holokauszt, identitás, kisebbségek, művészcsaládok. Programjaikkal korlátokat bontanak le, szokatlan fénytörésbe helyezve tradíciót és történelmi eseményeket. Vallják, hogy a kultúra fejlődésének egyik útja a műfajok közti átjárás megteremtésében, a művészetek és a tudományok határterületein létrejövő újszerű kísérletek integrálásában rejlik. Akit mélyebben érdekel a galéria ezen a weboldalon böngészhet tovább: http://2b-org.hu/